maanantai 16. kesäkuuta 2014

Luku 3 (osa 1) - Snappy Snack Shack



Matkalla Remingtonin yliopiston bileisiin. Tapa, tai pikemminkin riitti, jolla Heather testasi oliko joku tarpeeksi hyvä hänen porukkaansa. Ann ja Lisa olivat ainoat, jotka tähän asti olivat päässet Heatherin mukana yliopistobileisiin ja nyt oli minun vuoroni. Kai tämä pitäisi ottaa jonkinlaisena kunniana, mutta jostain syystä en vain ollut enää niin innostunut näistä bileistä ja tästä ”kunniasta”.
    Ennen juhlien alkamista Heather halusi pysähtyä Snappy Snack Shack -kioskilla. Neiti täydelliselle oli ilmeisesti tullut nälkä, ja kukapa muukaan olisi ollut parempi vaihtoehto ruuanhakureissulle kuin hänen oma pikku palvelijansa – minä. Nousin siis autosta ja yritin pysyä Heatherin minulle valitsemilla korkokengillä pystyssä. Niillä käveleminen ja samaan aikaan hyvältä näyttäminen oli taas aivan eri juttu, johon vain harvat ja valitut (eli Heather) pystyivät. Jos osaisin itse kävellä niillä, saattaisin jopa näyttää hyvältä; päälläni on tiukka musta haalari, tummat hiukseni laskeutuvat kiharrettuina olkapäilleni ja meikkini oli kerrankin onnistunut yllättävän hyvin. Siitä huolimatta jäin Heatherin ja hänen vartaloaan nuolevan punaisen mekkonsa varjoon. No, olin jo tottunut siihen.
    ”Maustettuja maissipähkinöitä!” kuulin Heatherin huutavan pää auton ikkunasta ulos työnnettynä. Hän onnistui näyttämään seksikkäältä jopa siinä asennossa. Myönnettäköön, että osa vihastani häntä kohtaan oli vain puhdasta kateutta. Mutta vain pieni osa.
    Snappy Snack Shackissä ei näyttänyt olevan muita. Se oli ainoa puoti Ohion tässä osassa, josta sai oikeasti
hyvää kahvia. Paikka oli muutenkin yllättävän kodikas bensikseksi. Seinät olivat vähän tylsän harmaat, mutta niillä roikkui erilaisia erikoisen näköisiä mainostauluja. Tilaa oli tarpeeksi, mutta samalla tarpeeksi vähän, joten siellä oli mielestäni aina ollut mukavaa ja turvallisen tuntuista. Kukaan muu ei ikinä nähnyt paikan viehätystä minun lisäkseni, olihan se kuitenkin loppujen lopuksi vain aivan tavallinen kioski karkkeineen ja kahveineen.
    Näin maissipähkinät kassan luona, joten hoipertelin sinne. En ikinä ollut itse pitänyt niistä, mutta ne olivat Heatherin lemppareita, ja Heatherhän sai mitä halusi. Aivan kuten jonkun öky miljonääri-isän jo kolmi vuotiaana pilalle lellitty kakara. Ferrareita ja luppakorvakaneja jo ennen kuin lapsi osasi edes puhua. Mihin tämä maailma on oikein menossa, mietin katkerana siitä etten ikinä ollut saanut lapsena haluamaani kania joululahjaksi.
    Kuulin oven avautuvan takanani jonkun muun astuessa sisään. Jo askelista osasin arvella, kuka tuntematon kulkija takanani mahtoikaan olla.
    ”Meinaatko ostaa Super Chungeja?” kuulin tutun äänen kysyvän takanani. Jason Dean. Vaihdoin naamalleni viileästi hymyilevän, mutta lempeän katseen ja hengitän syvään.
    ”En, mutta jos käyttäydyt hyvin, saat ostaa minulle jäähilejuoman”, vastasin kääntyessäni häneen päin. Hei, minähän osasin melkein flirttailla! En tosin yhtä hyvin kuin Jason.
    ”Sinä se et ainakaan ujostele uusien tuttavuuksien kanssa”, jatkoin parin sekunnin hiljaisuuden jälkeen.
    ”Olen tottunut uusiin ihmisiin. Minua on aina raahattu paikasta toiseen”, hän vastasi mystisen surullisen näköisenä. ”Dallas, Baton Rouge, Vegas, Ohion Sherwood... Yksi asia kaikissa niissä on ollut hyvää. Kaikkialla on Snappy Snack Shackejä. Kinkku-juustovoileipä mikroon vain ja herkku on valmis. Se pitää minut järjissäni.” Naurahdin, ja kysyn vain ”niinkö”, koska en tiennyt mitä muutakaan sanoa tai tehdä. Olin jotenkin lumoutunut hänen outoudestaan, tavasta jolla hän veti minua minua pelottavasti puoleensa. Ehkä hänen uskomattomalla komeudellaankin oli osansa asiaan. Hän väisteli katsettani juuri sopivasti saadakseen minut kiinnostumaan itsestään koko ajan enemmän ja enemmän. Tämä jätkä todella tiesi, mistä nainen hullantuu. Hyvän ulkonäön lisäksi hänellä oli jotenkin samaan aikaan möreä, mutta kirkas ääni, sellainen josta varmasti kaikki kundit ja kundien kimmakaverit unelmoivat. Mutta suurin plussa, joka vei voiton kaikista edellä mainituista, oli se, että hän vihasi Heatheriä ja hänen porukkaansa yhtä syvästi kuin minäkin. Ja hän oli varmasti ainoa koko koulusta minun lisäkseni.
    ”Se, mitä teit tänään ruokalassa, oli aika vakavaa”, sanoin yrittäen kuulostaa mahdollisimman ei-vakavalta. Vakavuuttani vähensi varmasti myös se, että olin napannut käteeni kirsikan makuisen toffeenauhan, jota mutustin olevinaan seksikkäästi.
    ”Niin no, ääripäät tekevät vaikutuksen”, hän vastasi. No, ainakin minuun se teki vaikutuksen. Ei kuka tahansa uskaltanut uhmata koulun komeimpia älykääpiöitä – Ramia ja Kurtia. ”Halusitko kirsikan vai kokiksen makuisen jäähilejuoman?” hän jatkoi vaihtaen puheenaihetta ennen kuin ehdin vastata hänelle.
    ”Kirsikan.” Kirsikan ja sinut, lisäsin mielessäni.
    Ostettuaan minulle kirsikanmakuisen jäähilejuoman hän saattoi minut ulos ja muistin Heatherin odottavan minua. Odottakoot. Omapahan oli syynsä, kun pisti minut hakemaan hänen sapuskoitansa.
    Pysähdyimme vanhan ja likaisen näköisen moottoripyörän vierelle. Jasonin istuttua sille, tajusin sen kuuluvan hänelle, mahtavaa! Olin aina pitänyt niin sanotuista ”pahoista pojista”.
    ”Hieno pyörä”, päätin tokaista. Omaperäistä.
    ”Luontaisetu isäni rakennusfirmalta. Olet varmasti nähnyt firman mainoksen”, hän sanoi kuin moottoripyörä luontaisetuna olisi aivan tylsää ja kaikinpuolin normaalia.
    ”Dean... Omistaako isäsi Big Bud Dean Constructionin?” kysyin hämmentyneenä. Big Bud Dean Construction oli tunnettu, hyvin iso firma, jonka alaa olivat kaikenlaiset raivaus-, purku-, ja räjäytystyöt. Jokainen amerikkalainen tiesi firman!
    ”Muuttaminen on varmasti rankkaa”, jatkoin vakavampaan sävyyn tajuttuani ettei Jason ollut yhtä innoissani kuin minä.
    ”Ihmisten elämät ovat niin tasaisia. Onko sinun elämäsi sitten täydellistä?” hän selvästikin halusi vaihtaa puheenaihetta. Kaiken tuon ulkokuoren alla olikin herkkä ja haavoittunut poika. Kuinka suloista.
    ”Tottakai...”, vastasin sarkastisesti. ”Olen nytkin menossa yliopistobileisiin.” Katsahdin autoon, jossa Heather odotti selvätikin kärsimättömänä. Töötätköön hän auton torvea minkä ehtii, mutta minulla on juttu kesken erittäin hyvännäköisen kundin kanssa enkä aio Heatherin pilata sitä, ajattelin päättäväisenä. Silti tuo torven ääni palautti minut takaisin maanpinnalle ja kiirehdin jatkamaan:
    ”Ei, ei se täydellistä ole. En oikein pidä ystävistäni”, sanoin ja väänsin suuni väkinäiseen hymyyn. Ilmaisu ”en oikein pidä ystävistäni” oli kyllä todellista vähättelyä. Tunsin enemmän samaistumista ja yhteenkuuluvuutta kohta jo lopussa olevaan jäähilejuomaani kuin Heatheriin.
    ”Minäkään en järin paljoa heistä pidä”, Jason sanoi ja huokaisi syvään. Näin hänen yrittävän pitää suurimman osan mölyistä mahassaan, olivathan Heather kumppaneineen vielä toistaiseksi ystäviäni. Ja vielä pieni osa minusta halusi olla niin kuin hän. Jason ei näyttänyt pitävän siitä seikasta, joten yritin epätoivoisesti sössöttäen korjata tilanteen:
    ”Se on vähän niin kuin työ. He ovat työkavereitani ja työmme on vain olla suosittuja sun muuta...”
    ”Taitaa olla loman paikka”, hän vastasi ja sytytti tupakan liioitellun hitaasti.
    Kyllä. Oli aika pitää taukoa Heatheristä ja keskittyä oman elämäni elämiseen. Kiitos ideasta Jason.

14 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Sarkastinen huumori ja sanakäänteet tuovat tarinaan sellasta elävyyttä, mikä kuljettaa juonta sujuvasti eteenpäin. Osaat hyvin käyttää lyhyitä "lauseita" korostamaan asian merkitystä. Siis esim. 'Omaperäistä.' Muuta ei tarvita. Kokonaisuudessaan tarina on kyynisen suloinen ja odotan innolla jatkoa! Muutamasta kirjoitusvirheestä huolimatta tämä teinidraama iskee ja lujaa ^-^ Sussa on selkeää potentiaalia! Keep it up :)

    VastaaPoista
  2. Wow! En olekkaan usein tämmöisiin blogeihin törmännyt, jotenn nyt ehdottomasti piti liittyä! Kirjotat mielettömän hyvää tekstiä ja odottelen innolla jatkoa tarinalle! :oo En hirveesti virheitä tainutkaan löytää, joten hyvä, hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tooodella paljon! Liityin myös sun blogin lukijaksi :3

      Poista
  3. Tää on erittäin ihana kappale ja pidin siit ehk eniten C: Täs on mun mielest paras kirjotus asu ja en oikeen keksi mitään valitettavaa x3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarkastinen huumori, toimii aina! Jotenkin niin pidän Veronicasta, mutta hieman ärsyttää, kuin en tiedä tarkalleen, miltä hän näyttää.

      Vähän ärsyttää, mitä se haalarissa menee bileisiin, mutta se ehkä kuuluu hänen tyyliinsä, ken tietää.

      Uhkaileeko Heather Veronicaa, vai minkä takia hän on sen tossun alla? En ole saanut siitä kunnolla selvää, mutta olisi kiva tietää :>

      Poista
    2. Kiitos paljon kommentista! C: Ja siis tämä sijoittuu 80-luvulle, sen takia tuollainen tyyli. :D Veronica on Heatherin tossun alla, koska hän haluaa - tai ainakin halusi - kuulua Heatherin porukkaan.

      Poista
  4. Sulla on oikein upean näköinen blogi:)
    Mietinpä vaan, mistä oot löytäny ton upeen taustan? :3
    Ensi kertaa mua ei yhtään häiritse, ettei blogilla ole banneria, hyvä juttu sekin :D

    Cherry-blossom-dolls.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuolta jostain bloggerin syövereistä mä tämän löysin! C:

      Poista
  5. Pieni neuvo: älä kuvaile hahmoa "uskomattoman komeaksi", vaan mieluummin kuvaile hahmon ulkonäköä ja anna lukijan vetää johtopäätökset. Se tuo tekstiinkin lisää eloa.

    "--olin napannut käteeni kirsikan makuisen toffeenauhan, jota mutustin olevinaan seksikkäästi." <-- tämä virke ei toimi. Tai siis sen loppu "olevinaan seksikkäästi" kuulostaa kankealta, vaikka ymmärränkin, mitä yrität tällä tarkoittaa. Lause pitäisi muotoilla jotenkin toisin... Kuten vaikka 'jota mutustin muka-seksikkäästi' tai jotakin sellaista.

    "selvätikin" <-- typo: 'selvästikin'

    Kliseinen paha poika kiltin tytön ihanteiden kohteena... No-jaa, annetakoon anteeksi vielä toistaiseksi. Ehkä löydät sieltä kliseiden keskeltä jotakin omaperäistä. :3

    Jatkoa odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas hyvistä vinkeistä Heidi :3 Yritän kiinnittää tuollaisiin asioihin jatkossa enemmän huomiota!

      Poista
  6. Haha, olen vähän kokematon bloggerin käyttäjä, joten tietysti aloitin lukemisen viimeisestä luvusta :DD Mutta tosiaan kun sit löysin ekan luvun niin kaikki selkiytyi huomattavasti.
    Olet aivan loistava kirjoittaja, kirjoitusasu on selkeää ja hyvänlaatuista. Kuvailuakin löytyy ja tarinan perässä on helppo pysyä. Pikkuvirheisiin en ala puuttumaan, niitähän löytyy varmasti jokaisesta tekstistä. Kappalejaot voisivat olla isompia, mutta sekin on makuasia.
    Tarina taas vaikuttaa hyvältä, mutta enimmäkseen minua vain häiritsee, ettei se ole sinun keksimäsi. Olisi ihan mielenkiintoista tietää, osaatko luoda tarinan itsekin?
    Mutta eipä sillä, loistavaa työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja juu, tottakai tarinan huonoin puoli on se, ettei juoni ole minun omani. Mietinkin pitkään kannattaako minun edes kirjoittaa tarinaa leffan pohjalta. Mutta uteliaisuus lopputuloksesta vei voiton ja aloin raapustaa tätä epäilyistä huolimatta! C;

      Poista